Țara europeană care ar putea îngheța prețul energiei electrice. Cetățenii vor putea primi și reduceri dacă își vor scădea consumul

Miercuri, 14 Septembrie 2022, ora 09:12
740 citiri
Țara europeană care ar putea îngheța prețul energiei electrice. Cetățenii vor putea primi și reduceri dacă își vor scădea consumul
Prețurile la energia electrică și gaze naturale au explodat peste tot în Uniunea Europeană FOTO Pixabay

Preturile la energia electrica si gaze naturale au explodat peste tot in Uniunea Europeana..

Polonia intentioneaza sa inghete anul viitor preturile la electricitate la actualul nivel, pentru gospodariile care consuma mai putina energie, Guvernul cautand modalitati de a atenua efectul majorarii inflatiei asupra consumatorilor.

In august, rata anuala a inflatiei in Polonia s-a situat la 16,1%, cel mai ridicat nivel din peste doua decenii.

"Luam masuri pentru a ne asigura ca electricitatea pentru fiecare familie, pentru o gospodarie care consuma pana la 2.000 kilowati-ora (kWh), este la un pret fix, de fapt la cel actual", a anuntat Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator Lege si Justitie (PiS), cea mai importanta formatiune din cadrul coalitiei de guvernare din Polonia.

Acesta a adaugat: "Daca cineva isi reduce consumul cu cel putin 10%, comparativ cu anul precedent, va primi un discount suplimentar".

Kaczynski a explicat ca decizia va avea ca rezultat mentinerea preturilor stabile pentru aproximativ doua treimi gospodariile poloneze, urmand ca o serie de masuri in domeniul energiei sa fie prezentate saptamana acesta de premierul Mateusz Morawiecki.

Guvernul de la Varsovia a adoptat scutiri de taxe, subventii la combustibili pentru gospodarii, si alte masuri, pentru a atenua efectul cresterii pretului la energie.

In august, Morawiecki anunta ca firmele din energiei vor trebui sa absoarba o parte din costuri prin cresteri mai reduse ale tarifelor la energie.

De asemenea, Kaczynski a declarat ca Executivul discuta cu bancile de stat majorarea la 7%-8% a dobanzilor oferite clientilor la depozitele vechi si noi. ...citeste mai departe despre "Tara europeana care ar putea ingheta pretul energiei electrice. Cetatenii vor putea primi si reduceri daca isi vor scadea consumul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cel mai mic consum de electricitate din istoria României. Când s-a întâmplat și care sunt motivele acestei scăderi
Cel mai mic consum de electricitate din istoria României. Când s-a întâmplat și care sunt motivele acestei scăderi
Duminică, 14 aprilie, între orele 12.00 și 15.00, consumul de energie electrică al României a atins un minim istoric: 3.900 MW. Această valoare a fost înregistrată aproape de ora 15.00 și...
#polonia, #pret energie electrica, #scumpiri, #curent electric , #Stiri International