Polonia construieste cea mai moderna inchisoare din Europa

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 10:27
836 citiri
Polonia construieste cea mai moderna inchisoare din Europa
Foto: captura YouTube

Polonia va construi in orasul Brzeg (sud-vest) cea mai moderna inchisoare din Europa, informeaza joi agentia de presa PAP.

Costurile sunt estimate la aproximativ 500 de milioane de zloti (119 milioane de euro).

Centrul va putea primi pana la 1.500 de detinuti, cateva sute dintre acestia avand posibilitatea de a lucra in atelierele care vor fi amenajate in interiorul inchisorii, care ar urma sa fie finalizata in anul 2021.

Ministrul adjunct al Justitiei, Patryk Jaki, a declarat ca, ani la rand, sistemul penitenciar din Polonia nu a beneficiat de niciun fel de program de modernizare. "Schimbam acest lucru. Prin masurile noastre, printre care investitii de genul celei de la Brzeg, aducem sistemul penitenciar din secolul al XIX-lea direct in secolul al XXI-lea", a apreciat oficialitatea poloneza.

Generalul Jacek Kitlinski, directorul general al sistemului penitenciar polonez, a declarat ca, datorita programului de modernizare a acestui sistem, exista sansa unei imbunatatiri a conditiilor din inchisori, ceea ce va duce totodata la cresterea efectelor resocializarii.

Generalul Kitlinski a subliniat ca, din cauza anilor indelungati de neglijenta, numeroase inchisori poloneze nu indeplinesc standardele actuale insa, datorita eforturilor in curs, situatia se imbunatateste. ...citeste mai departe despre "Polonia construieste cea mai moderna inchisoare din Europa" pe Ziare.com

#inchisoare Polonia cea mai moderna , #Stiri International