Tara care blochează noua serie de sancţiuni la adresa Rusiei. Care este motivul invocat

Vineri, 24 Februarie 2023, ora 15:33
248 citiri
Tara care blochează noua serie de sancţiuni la adresa Rusiei. Care este motivul invocat
Moscova FOTO Pixabay

Polonia a blocat vineri o nouă serie de sancţiuni europene menite să lovească economia Rusiei pentru invazia ei asupra Ucrainei, invazie declanşată în urmă cu exact un an, au anunţat surse diplomatice de la Bruxelles pentru AFP.

Un pachet "foarte substanţial" de sancţiuni ce includeau noi restricţii pentru exporturi spre Rusia în valoare de 11 miliarde de euro, îngheţarea activelor a trei bănci şi a numeroase entităţi, printre care întreprinderi iraniene acuzate că furnizează drone Moscovei, este blocat de Varşovia, potrivit acestor surse.

Polonia apreciază drept insuficiente restricţiile propuse asupra importurilor de cauciuc sintetic din Rusia, utilizate pentru anvelope, au precizat delegaţiile a patru ţări membre.

Italia cere o tranziţie lungă, pentru a putea diversifica aprovizionările industriei sale de anvelope, ceea ce este refuzat de Varşovia, au explicat sursele.

A zecea serie de sancţiuni ale UE este gata şi "un acord trebuie să fie găsit vineri", când se marchează un an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, au insistat diplomaţi şi responsabili europeni pentru AFP.

Potrivit acestora, blocajul impus de Polonia "penalizează Europa". SUA şi Regatul Unit au anunţat deja înăsprirea sancţiunilor lor şi noile măsuri pregătite de UE au fost dezvăluite în urmă cu două săptămâni.

Soluţia este în mâinile prim-ministrului polonez Mateusz Morawiecki şi ale şefei guvernului italian Giorgia Meloni, ambii membri ai aceleiaşi familii politice în Europa, a apreciat un diplomat. Partidele lor fac parte din grupul Conservatorilor şi Reformiştilor în Parlamentul European.

Polonia blocase deja aprobarea celui de-al nouălea pachet de sancţiuni al UE, în decembrie 2022, în aşteptarea unui summit al liderilor UE la Bruxelles pentru a-şi înlătura rezervele. ...citeste mai departe despre "Tara care blochează noua serie de sancţiuni la adresa Rusiei. Care este motivul invocat" pe Ziare.com

Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
Zabka, un colos al retailului din Polonia, a intrat pe piața din România și concurează cu Mega Image. Are deja peste 10.500 de magazine și 3,5 milioane de clienți zilnic. Gigantul polonez...
Portul de la frontiera Uniunii. Cele mai importante transporturi din Portul Constanța în 2023
Portul de la frontiera Uniunii. Cele mai importante transporturi din Portul Constanța în 2023
Discuțiile despre spațiul Schengen și uniunea vamală au gravitat, în ultimii ani, în jurul Portului Constanța, unul dintre cele mai importante punct de acces pentru mărfurile care intră...
#sanctiuni Rusia, #Polonia, #sanctiuni UE, #razboi Ucraina , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”