Tara care blochează noua serie de sancţiuni la adresa Rusiei. Care este motivul invocat

Vineri, 24 Februarie 2023, ora 15:33
369 citiri
Tara care blochează noua serie de sancţiuni la adresa Rusiei. Care este motivul invocat
Moscova FOTO Pixabay

Polonia a blocat vineri o nouă serie de sancţiuni europene menite să lovească economia Rusiei pentru invazia ei asupra Ucrainei, invazie declanşată în urmă cu exact un an, au anunţat surse diplomatice de la Bruxelles pentru AFP.

Un pachet "foarte substanţial" de sancţiuni ce includeau noi restricţii pentru exporturi spre Rusia în valoare de 11 miliarde de euro, îngheţarea activelor a trei bănci şi a numeroase entităţi, printre care întreprinderi iraniene acuzate că furnizează drone Moscovei, este blocat de Varşovia, potrivit acestor surse.

Polonia apreciază drept insuficiente restricţiile propuse asupra importurilor de cauciuc sintetic din Rusia, utilizate pentru anvelope, au precizat delegaţiile a patru ţări membre.

Italia cere o tranziţie lungă, pentru a putea diversifica aprovizionările industriei sale de anvelope, ceea ce este refuzat de Varşovia, au explicat sursele.

A zecea serie de sancţiuni ale UE este gata şi "un acord trebuie să fie găsit vineri", când se marchează un an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, au insistat diplomaţi şi responsabili europeni pentru AFP.

Potrivit acestora, blocajul impus de Polonia "penalizează Europa". SUA şi Regatul Unit au anunţat deja înăsprirea sancţiunilor lor şi noile măsuri pregătite de UE au fost dezvăluite în urmă cu două săptămâni.

Soluţia este în mâinile prim-ministrului polonez Mateusz Morawiecki şi ale şefei guvernului italian Giorgia Meloni, ambii membri ai aceleiaşi familii politice în Europa, a apreciat un diplomat. Partidele lor fac parte din grupul Conservatorilor şi Reformiştilor în Parlamentul European.

Polonia blocase deja aprobarea celui de-al nouălea pachet de sancţiuni al UE, în decembrie 2022, în aşteptarea unui summit al liderilor UE la Bruxelles pentru a-şi înlătura rezervele. ...citeste mai departe despre "Tara care blochează noua serie de sancţiuni la adresa Rusiei. Care este motivul invocat" pe Ziare.com

Bogații fug din "paradisul milionarilor" din Europa. Cum va arăta tabloul avuțiilor în patru ani
Bogații fug din "paradisul milionarilor" din Europa. Cum va arăta tabloul avuțiilor în patru ani
Numărul milionarilor va crește în următorii patru ani, dar două țări europene se numără printre statele perdante la acest capitol, arată un studiu recent al gigantului financiar elvețian...
#sanctiuni Rusia, #Polonia, #sanctiuni UE, #razboi Ucraina , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Putin a infiltrat un cal troian într-un stat NATO: 60 de ani va depinde de Rusia
  2. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  6. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  7. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"