Politia din UK spune ca aresteaza aproape zilnic suspecti de terorism

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 17:10
2374 citiri
Politia din UK spune ca aresteaza aproape zilnic suspecti de terorism
Foto: Arhiva Ziare.com

Politia britanica a recunoscut, vineri, ca se confrunta cu o crestere a activitatii teroriste cu arestari "aproape zilnice".

Acest mesaj transmis de coordonatorul national pentru antiterorism survine dupa ce joi a fost arestat in apropierea Parlamentului un barbat care avea cutite asupra sa, iar in cursul serii s-a desfasurat o operatiune antiterorista incheiata cu alte patru arestari, inca doua persoane fiind retinute apoi in timpul noptii, transmite AFP.

"Dupa ororile de la Londra cu saptamani in urma (...), vreau sa asigur populatia ca nivelul in crestere al activitatii teroriste este avut in vedere de catre politie si serviciile de securitate pe tot cuprinsul tarii si efectuam arestari aproape zilnice", a declarat la o conferinta de presa Neil Basu, coordonatorul national pentru antiterorism al Marii Britanii.

Referindu-se la cazul barbatului in varsta de 27 de ani arestat in apropierea Parlamentului si avand cutite asupra sa, oficialul britanic a mentionat ca doua perchezitii sunt in desfasurare.

Cat despre operatiunea terorista din seara de joi, in care au fost arestate patru persoane, dar s-a soldat si cu ranirea unei femei atinse de gloante, Neil Basu a precizat ca persoana ranita "este in continuare la spital in stare grava, dar stabila".

Un martor ocular a declarat ca a vazut in timpul operatiunii antiteroriste cum o femeie "purtand un fular negru, o burka neagra" a cazut la pamant, el precizand de asemenea ca in casa luata cu asalt de politie locuia o familie de origine somaleza.

In total au fost arestate in cursul acestei operatiuni sase persoane, toate suspectate de terorism, respectiv un adolescent in varsta de 16 ani, doua femei in varsta de 20 si 28 de ani, doi barbati de asemenea in varsta de 20 si 28 de ani si inca o femeie in varsta de 43 de ani. ...citeste mai departe despre "Politia din UK spune ca aresteaza aproape zilnic suspecti de terorism" pe Ziare.com

#politia britanica activitate terorista, #suspecti terorism marea britanie , #Stiri International