Pledoarie pentru compasiune in criza imigrantilor din Europa

Luni, 31 August 2015, ora 20:18
812 citiri

Compasiunea nu ar trebui sa intalneasca ziduri si nu ar trebui sa se loveasca de legi. Criza imigrantilor care intra cu zecile de mii, zilele acestea, in Europa, releva deficitul de compasiune al europenilor.

Robert Fisk face, pentru The Independent, un apel la omenie si compasiune pentru refugiati si imigranti, presarat cu exemple istorice si contemporane, de la Churchill la David Cameron.

Marele Zid al Chinei, zidurile Romei si fiecarui oras medieval, linia Siegfried, linia Maginot - imperiile, dictaturile si democratiile au folosit fiecare lant muntos si fiecare rau pentru a tine la distanta armatele straine. Acum, europenii trateaza sarmanii, inocentii din Siria, Irak, Afganistan si Etiopia, ca si cum ar fi invadatori straini hotarati sa jefuiasca si sa subjuge suveranitatea natiunilor, scrie Fisk.

Cum trebuie gestionata criza imigrantilor din Europa?

Jurnalistul aminteste felul in care a raspuns Winston Churchill la coloanele de refugiati germani, fugind prin Europa ...citeste mai departe despre "Pledoarie pentru compasiune in criza imigrantilor din Europa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza imigrantilor Europa, #imigranti europa , #Stiri International