Planul lui Erdogan in trei pasi pentru rezolvarea crizei refugiatilor. Ce vrea in schimb de la UE

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 20:55
717 citiri
Planul lui Erdogan in trei pasi pentru rezolvarea crizei refugiatilor. Ce vrea in schimb de la UE
Foto: Facebook/Recep Tayyip Erdogan

Pentru solutionarea crizei refugiatilor veniti din Siria este necesar ca pe teritoriul acestei tari, in apropierea granitei cu Turcia, sa fie creata o zona de securitate si de excludere aeriana, a declarat luni la Bruxelles presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, caruia Comisia Europeana ii va propune o agenda comuna privind migratia.

"Daca dorim sa rezolvam criza refugiatilor, trebuie sa facem trei lucruri: sa ne concentram pe antrenarea si echiparea fortelor rebelilor moderati care se opun regimului presedintelui Bashar al-Assad, sa declaram o zona de securitate protejata de terorism si sa stabilim o zona de excludere aeriana", a indicat Erdogan la o conferinta de presa dupa o intrevedere cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, transmit agentiile AFP si EFE.

Erdogan: Rusia face o mare greseala. Atacurile din Siria sunt inacceptabile

"Uniunea Europeana este pregatita sa discute orice subiect cu Turcia, asadar am vorbit si despre o posibila zona tampon in Siria", a ...citeste mai departe despre "Planul lui Erdogan in trei pasi pentru rezolvarea crizei refugiatilor. Ce vrea in schimb de la UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Erdogan refugiati, #Erdogan refugiati vize UE, #Erdogan refugiati UE, #Erdogan criza refugiati , #Stiri International