Planul cinic al lui Putin pentru criza din Ucraina: Se naste o noua Transnistrie?

Vineri, 06 Februarie 2015, ora 11:15
990 citiri
Planul cinic al lui Putin pentru criza din Ucraina: Se naste o noua Transnistrie?
Foto: Business Insider

Varianta de rezolvare a conflictului din estul Ucrainei, propusa joi de presedintele rus Vladimir Putin, este una "prea cinica", sustin surse dimplomatice americane.

"Acesta nu este un plan de pace, ci o foaie de parcurs spre o noua Transnistrie sau o noua Abhazie in Ucraina. Aceasta este o incercare cinica de a evita toate angajamentele asumate la Minsk", a declarat publicatiei Unian un diplomat american de rang inalt, sub rezerva anonimatului, potrivit New York Times.

Secretarul de stat american John Kerry, aflat intr-o vizita la Kiev, a anuntat joi ca presedintele Frantei, Francois Hollande, si cancelarul german Angela Merkel, care s-au deplasat in aceeasi zi in capitala ucraineana, au primit propuneri din partea presedintelui rus Vladimir Putin cu privire la solutionarea conflictului din Donbas (estul Ucrainei).

Detalii ale acestui plan de pace rusesc nu sunt insa cunoscute, niciuna dintre parti nestiind oficial despre existenta lui.

Propunerea lui Putin care a socat-o ...citeste mai departe despre "Planul cinic al lui Putin pentru criza din Ucraina: Se naste o noua Transnistrie?" pe Ziare.com

#Putin propunere Ucraina, #Ucraina Transnistria, #Putin plan Ucraina , #Stiri International