Plangere penala impotriva presedintelui Republicii Moldova pentru tradare de tara: E vasalul lui Putin

Luni, 28 August 2017, ora 21:12
887 citiri
Plangere penala impotriva presedintelui Republicii Moldova pentru tradare de tara: E vasalul lui Putin
Foto: Facebook / Maia Sandru

Liderul Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a anuntat ca va depune o plangere penala pe numele presedintelui R.Moldova, Igor Dodon, pe care il acuza de "tradare de patrie".

Intr-o declaratie postata pe site-ul PAS se arata ca presedintele pro-rus Igor Dodon, "folosind functia de presedinte, obtinuta prin frauda si manipulare, pune in pericol independenta si suveranitatea R. Moldova, urmand o agenda straina intereselor cetatenilor acestei tari".

Printre argumentele invocate, Maia Sandu arata ca Igor Dodon "foloseste finantare obscura, din afara tarii, atat din off-shore-uri, cat si din Federatia Rusa pentru tot felul de activitati, inclusiv pentru finantarea propagandei straine pe teritoriul Republicii Moldova".

In plus, in comunicatul PAS se arata ca Igor Dodon "se identifica deschis cu interesele Federatiei Ruse, devenind un 'vasal' al Presedintelui Putin, in loc sa promoveze interesele nationale ale Republicii Moldova".

De asemenea, presedintele RM este acuzat ca: "Promoveaza si stimuleaza separatismul, inclusiv in Gagauzia, desi Republica Moldova a ales calea consolidarii autonomiei culturale pentru convietuirea cu fratii gagauzi. Dezbinarea tarii pe orice criterii, etnice, de limba, de religie, de cultura este facuta in interes propriu si aduce daune grave cetatenilor Republicii Moldova".

In plus, Igor Dodon "Submineaza, prin actiuni iresponsabile si declaratii agresive, relatiile cu vecinii si partenerii externi ai Republicii Moldova, in mod special cu Uniunea Europeana, Romania, Ucraina si SUA, astfel furand sansa cetatenilor moldoveni de a trai intr-un stat de drept si de a avea o viata mai buna", arata sursa citata.

"In acest context, cerem ca Procurorul General al Republicii Moldova sa initieze o ancheta cu privire la actiunile de subminare a statului de catre cetateanul Dodon Igor, iar Parlamentul sa decida punerea sub acuzare a acestuia pentru infractiunea de Tradare de Patrie. In zilele urmatoare vom depune o plangere penala oficiala pe numele acestuia", se arata in comunicatul PAS.

Citeste mai multe despre:

In ciuda avertismentelor UE, Dodon a schimbat sistemul electoral in R. Moldova. PPE cere UE sa stopeze finantareaDodon condamna declaratia privind retragerea trupelor ruse din Moldova: E o provocare la adresa RusieiReferendumul prin care Dodon cerea puteri sporite si sa faca uitat miliardul de dolari e neconstitutionalFugariti de sanctiunile internationale, Rogozin si Dodon s-au intalnit pana la urma ...citeste mai departe despre "Plangere penala impotriva presedintelui Republicii Moldova pentru tradare de tara: E vasalul lui Putin" pe Ziare.com

#Maia Sandu Dodon plangere tradare , #Stiri International