Pilotul Nadia Savcenko, din nou in greva foamei, de aceasta data pentru ucrainenii detinuti

Marti, 02 August 2016, ora 21:40
588 citiri
Pilotul Nadia Savcenko, din nou in greva foamei, de aceasta data pentru ucrainenii detinuti
Foto: Facebook / Nadia Savcenko

Femeia pilot ucraineana Nadia Savcenko, eliberata in luna mai dupa doi ani de detentie in Rusia, a anuntat marti ca incepe o noua greva a foamei, de aceasta data pentru a denunta pasivitatea Kievului cu privire la ucrainenii detinuti in inchisorile din Rusia.

"Unul dintre mecanismele pentru accelerarea eliberarii mele a fost greva foamei, in fata pasivitatii autoritatilor ucrainene. Declar inceperea unei noi greve a foamei, pornind de astazi, in fata pasivitatii celor aflati la putere in intreaga lume, in vederea eliberarii ucrainenilor detinuti", a afirmat Savcenko, care este si deputata in forul legislativ de la Kiev, transmite AFP.

Ea a precizat ca greva va dura "pana la obtinerea unui rezultat pozitiv".

Femeia pilot in varsta de 35 de ani, care fusese condamnata la o pedeapsa de 22 de ani de inchisoare in Rusia (pentru presupusa complicitate la uciderea a doi jurnalisti in estul Ucrainei in iunie 2014), a fost eliberata la sfarsitul ...citeste mai departe despre "Pilotul Nadia Savcenko, din nou in greva foamei, de aceasta data pentru ucrainenii detinuti" pe Ziare.com

#Nadia Savcenko greva foamei prizonieri , #Stiri International