Peter Schiff: Strategia Fed este nebunie curata!

Vineri, 12 August 2011, ora 11:11
2110 citiri
Peter Schiff: Strategia Fed este nebunie curata!

Economistul Peter Schiff de la Euro Pacific Capital nu este foarte multumit de noua politica a Rezervei Federale. Acesta sustine ca strategia Fed va duce la caderea dolarului, cresterea preturilor si intarzierea revenirii economiei SUA.

Schiff crede ca mentinerea unor rate ale dobanzilor extrem de mici este printre cele mai mari impedimente din calea cresterii economice a Statelor Unite.

Prin luarea angajamentului de a pastra ratele aproape de zero in urmatorii doi ani, Fed nu a facut altceva decat sa intarzie si mai mult inceperea revenirii economiei.

Ratele dobanzilor mentinute in mod artificial la niveluri scazute reprezinta cauza principala a alocarii gresite a resurselor care definesc economia americana moderna.

Rezultatul direct al acestei masuri este ca americanii se vor imprumuta, vor consuma si vor specula prea mult, in timp ce vor economisi, vor produce si vor investi prea putin.

Aceasta politica nechibzuita, gandita pentru a incuraja cheltuielile guvernamentale si pentru a calma investitorii de pe Wall Street, va continua sa infometeze Main Street-ul de capitalul de care are nevoie pentru a realiza investitii care sa genereze productivitate.

Capitalul de investitii american va continua sa iasa din tara, nepermitand afacerilor locale sa se extinda si sa-si creasca numarul de angajati.

"In plus, o astfel de politica inflationista trage salariile in jos, distrugand puterea de cumparare a americanilor", mai spune Schiff.

In consecinta, dolarul intra in cadere libera, tragand dupa el standardul de viata a americanului obisnuit.

Pana cand ratelor dobanzilor nu li se vor permite sa creasca pana la un nivel adecvat, resursele vor continua sa fie alocate gresit, vor disparea locuri de munca iar cheltuielile guvernamentale si deficitul vor fi pe panta ascendenta.

Dolarul va continua sa cada, preturile de consum vor creste tot mai mult, iar guvernul va da vina, ca si pana acum, pe pe factorii externi iesiti de sub control, mai crede Schiff.

"Nebunia este atunci cand faci acelasi lucru la nesfarsit si te astepti la rezultate diferite", dupa cum spunea Einstein.


#criza, #criza sua, #criza economica mondiala, #rezerva federala, #peter schiff , #Stiri International