Peste o treime dintre germani vor ca Merkel sa plece din fruntea guvernului mai devreme (Sondaj)

Sambata, 29 Decembrie 2018, ora 11:47
1075 citiri

Mai mult de o treime dintre germani (38%) ar dori ca sefa guvernului federal, Angela Merkel, sa fie inlocuita din functia de cancelar inainte de sfarsitul mandatului in 2021, conform unui sondaj YouGov, realizat la comanda agentiei dpa.

Conform aceluiasi sondaj, publicat sambata, 43% dintre respondenti considera ca Angela Merkel ar trebui sa ramana in functie pana la viitoarele alegeri federale, programate peste mai putin de trei ani. Alti 18% dintre intervievati nu au avut o parere.

Angela Merkel a predat conducerea Uniunii Crestin Democrate (CDU) la inceputul lunii decembrie, dupa 18 ani in care s-a aflat la sefia partidului, fiind inlocuita de Annegret Kramp-Karrenbauer.

Cancelarul a declarat insa ca doreste sa-si duca pana la capat mandatul in fruntea guvernului.

Inlocuirea sa ar fi posibila doar in cazul modificarii coalitiei de guvernare - de pilda, prin plecarea Partidului Social Democrat (SPD) - sau prin alegeri anticipate convocate dupa pierderea in Bundestag a unui vot de incredere.

CDU a decis succesorul lui MerkelMerkel renunta la sefia partidului sau: Incepe cursa pentru viitorul cancelar al GermanieiGermania la rascruce: cum va arata succesiunea lui Merkel la CDU ...citeste mai departe despre "Peste o treime dintre germani vor ca Merkel sa plece din fruntea guvernului mai devreme (Sondaj)" pe Ziare.com

#Angela Merkel Guvern , #Stiri International