Peste o suta de plaje din Brazilia, poluate cu petrol

Joi, 03 Octombrie 2019, ora 09:27
1160 citiri
Peste o suta de plaje din Brazilia, poluate cu petrol
Foto: Arhiva Pixabay

Politia braziliana a anuntat miercuri lansarea unei investigatii pentru a stabili posibilitatea unei "infractiuni impotriva mediului" in urma aparitiei a numeroase pete de petrol pe mai mult de o suta de plaje din nord-estul Braziliei.

Poluarea, observata inca de la inceputul lunii septembrie pe plaje din opt state braziliene, a provocat deja moartea a numeroase broaste testoase marine, relateaza AFP.

"Primele elemente arata ca petrolul care polueaza toate aceste plaje ar avea aceeasi origine, care inca nu a fost determinata", a declarat intr-un comunicat Agentia de mediu Ibama.

Imagini cu pete mari negre in mijlocul nisipului de pe plajele paradisice din nord-estul tarii circula de cateva saptamani in mass-media braziliana.

Compania petroliera de stat Petrobras a acceptat sa participe la curatarea plajelor, desi a dat asigurari ca testele efectuate arata ca acest petrol "nu este nici produs, nici comercializat de catre companie".

Agentia de mediu din Sergipe, unul dintre statele afectate, a publicat fotografii in care se poate vedea un butoi rosu cu alb esuat pe o plaja, deasupra unei pete mari, negre.

"Butoaie au fost gasite pe coasta din Sergipe. Aceste pete de petrol ar putea proveni de acolo", a declarat agentia intr-un comunicat. ...citeste mai departe despre "Peste o suta de plaje din Brazilia, poluate cu petrol" pe Ziare.com

#plaje Brazilia poluate petrol , #Stiri International