Peste 800 de persoane au fost retinute la protestele din Rusia

Luni, 10 Septembrie 2018, ora 09:27
1032 citiri
Peste 800 de persoane au fost retinute la protestele din Rusia
Foto: Arhiva Pixabay

Politia din Rusia a retinut cel putin 839 de persoane in cadrul unor proteste la nivel national la adresa unei reforme a pensiilor propuse de Guvern, a declarat un grup independent de monitorizare.

Protestatarii s-au adunat in orasele din Rusia pentru a se ridica impotriva propunerii Guvernului de a creste varsta de pensionare. Protestele au fost organizate de sustinatorii liderului Opozitiei, Alexei Navalnii, care este in arest administrativ pentru organizarea unui protest neautorizat in capitala in ianuarie.

Represiunea a fost cea mai puternica in cel de-al doilea oras ca marime din Rusia, Sankt Petersburg, potrivit mass-mediei locale independente si OVD-Info, o organizatie nonprofit care monitorizeaza detentiile. Grupul a declarat ca cel putin 354 de persoane au fost retinute in oras, scrie CNN.

Imaginile de la protestele din Sankt-Petersburg au devenit rapid virale. Un fotograf local, David Frenkel, a confirmat pentru CNN ca a capturat doua imagini deosebite, respectiv detentia unui baiat de varsta scolara si a unui pensionar mai in varsta.

Navalnii este in mare masura exclus din presa de stat, dar a ajuns la o audienta mare printr-un canal YouTube si prin intermediul retelelor sociale. Un cont de Twitter al lui Navalnii a postat un videoclip despre arestarea unui activist, in timp ce el a difuzat un eveniment live de la protestul de la Moscova.

Protestele organizate de Navalnii au devenit un mijloc de exprimare a nemultumirii fata de presedintele rus Vladimir Putin si coruptia guvernului sau. Popularitatea lui Putin ramane in mod constant ridicata, dar a fost afectata de controversa pensiilor.

Citeste si Google a scos de pe YouTube clipurile lui Alexei Navalnii, liderul opozitiei din Rusia, la solicitarea Moscovei ...citeste mai departe despre "Peste 800 de persoane au fost retinute la protestele din Rusia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#persoane retinute protest Moscova, #proteste Moscova varsta pensionare, #proteste Rusia , #Stiri International