Peste 5 milioane de oameni saraci din Italia, inclusiv romani, vor primi o alocatie de 780 de euro

Marti, 22 Ianuarie 2019, ora 10:06
1277 citiri
Peste 5 milioane de oameni saraci din Italia, inclusiv romani, vor primi o alocatie de 780 de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul de la Roma va acorda o alocatie cetateneasca de pana la 780 de euro persoanelor care traiesc in Italia sub pragul saraciei, inclusiv imigrantilor care au un permis valid de sedere si locuiesc in aceasta tara de cel putin zece ani, informeaza presa italiana.

Masura, care are scopul de a combate saracia, urmeaza sa intre in vigoare de la 1 aprilie 2019.

Valoarea alocatiei poate ajunge pana la un maxim de 780 de euro pe luna de persoana si se acorda doar pentru o perioada de 18 luni, timp in care beneficiarii sunt obligati sa incerce sa se angajeze.

Pentru a fi eligibili, solicitantii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, printre care: sa fie cetatean italian sau sa locuiasca legal in Italia de cel putin zece ani, sa aiba un venit de sub 9.300 de euro si sa nu detina active imobiliare cu o valoare de mai mare de 30.000 de euro, potrivit publicatiei Il Sole 24 Ore.

Autoritatile au anuntat ca vor fi efectuate verificari dure pentru a preintampina fraudarea sistemului, cei prinsi ca au incercat sa obtina ilegal aceste beneficii riscand intre 2 si 6 ani de inchisoare. ...citeste mai departe despre "Peste 5 milioane de oameni saraci din Italia, inclusiv romani, vor primi o alocatie de 780 de euro" pe Ziare.com

#alocatii romani saraci Italia, #alocatii saraci Italia romani , #Stiri International