Peste 200 de atacuri teroriste si tentative in UE, intr-un singur an - Europol

Marti, 24 Mai 2016, ora 07:53
2911 citiri
Peste 200 de atacuri teroriste si tentative in UE, intr-un singur an - Europol
Foto: Europol

Peste 200 de atacuri teroriste - reusite sau esuate - s-au inregistrat anul trecut in Uniunea Europeana, a anuntat luni seful Centrului de Contraterorism European, structura din cadrul Europol, Manuel Navarrete Paniagua.

Blocul comunitar a fost lovit de o serie de atacuri teroriste in ultimii ani, cel mai recent pe 22 martie la Bruxelles, cand peste 30 de persoane au fost ucise in atacuri sinucigase cu bomba la aeroportul international Bruxelles-Zaventem si intr-o statie de metrou.

In 2015, un total de 151 de persoane au fost ucise si peste 360 ranite in atacuri teroriste in Uniunea Europeana, relateaza DPA.

Manuel Navarrete Paniagua le-a prezentat, luni, membrilor Parlamentului European date din raportul anual privind terorismul, elaborat de Europol, care va fi facut public in urmatoarele saptamani.

Documentul reuneste date oferite de cele 28 de state membre ale UE.

Avertisment Europol: Statul Islamic pregateste noi "atacuri de amploare" concentrate in EuropaFBI, ...citeste mai departe despre "Peste 200 de atacuri teroriste si tentative in UE, intr-un singur an - Europol" pe Ziare.com

#Europol atentate UE 2015 , #Stiri International