Peste 130 de fosti oficiali si experti i-au scris lui Trump: Ordinul antimigratie afecteaza siguranta nationala si demnitatea SUA

Duminica, 12 Martie 2017, ora 12:18
882 citiri
Peste 130 de fosti oficiali si experti i-au scris lui Trump: Ordinul antimigratie afecteaza siguranta nationala si demnitatea SUA
Foto: Facebook Donald Trump

Peste 130 de fosti oficiali si experti americani in politica externa au denuntat, intr-o scrisoare adresata presedintelui Donald Trump si administratiei sale, noul ordin executiv antimigratie semnat de acesta, estimand ca noua versiune vulnerabilizeaza in aceeasi masura ca si precedenta securitatea nationala si interesele Statelor Unite, transmite duminica AFP.

"Ordinul executiv va trimite musulmanilor, inclusiv celor care sunt victime sau care lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic, un mesaj ce va intari campania de propaganda (...) afirmand in mod fals ca Statele Unite se afla in razboi cu islamul", scriu fostii responsabili.

"Dimpotriva, primirea de refugiati si calatori musulmani pune in lumina minciunile teroristilor si le contracareaza viziunea gresita", continua scrisoarea, datata vineri, 10 martie.

Printre cei 134 de semnatari, dintre care unii au servit in administratii atat democrate, cat si republicane, se numara fostul diplomat Nicholas Burns, fostul director al contraterorismului din Consiliul pentru Securitate Nationala, Richard Clarke, si ex-subsecretarul Pentagonului Michele Flournoy.

Scrisoarea a mai fost semnata, printre altii, de fosti membri ai administratiilor democrate, precum fostul secretar de stat Madeleine Albright, fostul ministru pentru securitate interna Janet Napolitano, fosta consiliera pentru securitate nationala Susan Rice sau ex-directorul Centrului national antiterorist, Matthew Olsen.

"Interdictii precum cele prevazute in ordinul executiv aduc atingere securitatii nationale si, dincolo de aceasta, demnitatii tarii noastre", considera autorii, care se fac ecoul argumentelor invocate de tribunale din mai multe state americane.

Semnatari mai atrag atentia ca ordinul semnat de Trump "slabeste capacitatea Statelor Unite de a-si asuma un rol conducator la nivel mondial si ne pune in pericol interesele de securitate nationala, prin aceea ca nu sustine stabilitatea aliatilor nostri care depun eforturi pentru a primi un numar mare de refugiati".

Scrisoarea a fost trimisa, de asemenea, mai multor membri ai cabinetului, printre care secretarul de stat Rex Tillerson, sefului Pentagonului, James Mattis, ministrului justitiei Jeff Sessions si celui al securitatii interne, John Kelly.

Noul decret, semnat pe 6 martie si cu aplicare din 16 martie, interzice pentru 120 de zile intrarea pe teritoriul SUA a tuturor refugiatilor si suspenda penru 90 de zile acordarea de vize pentru cetatenii din sase state ...citeste mai departe despre "Peste 130 de fosti oficiali si experti i-au scris lui Trump: Ordinul antimigratie afecteaza siguranta nationala si demnitatea SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ordin antimigratie Trump, #oficali experti avertisment Trump migratie , #Stiri International