Pericolul propagandei Rusiei: Cum facem sa nu ne trezim intr-o lupta pentru care nu suntem pregatiti

Duminica, 08 Mai 2016, ora 18:38
671 citiri

In urma cu 15 ani, ideea ca dezinformarea straina ar putea fi o problema pentru tarile europene parea ridicola. Presa libera parea la fel de triumfatoare ca pietele libere, televiziunile si ziarele occidentale erau bine finantate si aveau audiente mari.

Insa modelul de business care statea la baza presei in tot Occidentul nu mai este valabil. Mare parte din jurnalismul occidental are putine resurse, iar rapiditatea cu care se propaga informatiile a facut ca pentru oameni sa fie mai dificil sa judece acuratetea a ceea ce vad si citesc.

In acelasi timp, regimuri autoritate - in frunte cu Rusia, dar care este urmata de China - au inceput sa investeasca masiv in metode alternative de asa-zisa informare.

O zi cu propaganda Moscovei - Cele mai desantate titluri din presa rusa

O spun Anne Applebaum, editorialist Washington Post, si Edward Lucas, senior editor la The Economist, intr-un articol de opinie publicat pe site-ul Washington Post. Cei doi au lansat saptamana aceasta o ...citeste mai departe despre "Pericolul propagandei Rusiei: Cum facem sa nu ne trezim intr-o lupta pentru care nu suntem pregatiti" pe Ziare.com

#propaganda Rusia, #propaganda Rusia Europa, #lupta propaganda Rusia , #Stiri International