Pentru ca ies din UE, britanicii trebuie sa-si faca acum propriul sistem de tip GPS

Duminica, 26 August 2018, ora 16:00
1517 citiri
Pentru ca ies din UE, britanicii trebuie sa-si faca acum propriul sistem de tip GPS
Foto: ESA - P. Carri

Marea Britanie va incepe lucrul la propriul sistem de navigatie prin satelit pentru a rivaliza cu Galileo al Uniunii Europene, deoarece accesul tarii la informatii ar putea fi restrictionat dupa Brexit, informeaza Sunday Telegraph.

Galileo, un program in valoare de 10 miliarde de euro dezvoltat de UE, este rivalul Global Positioning System al Statelor Unite.

Ministrul britanic de Finante, Philip Hammond, a aprobat 100 de milioane de lire sterline pentru cercetarea unui sistem de navigatie prin satelit post-Brexit, iar un anunt oficial va fi facut saptamana viitoare, potrivit publicatiei.

Comisia Europeana a inceput sa excluda Marea Britanie si companiile ei din colaborarea pentru Galileo, inainte ca tara sa paraseasca UE in martie 2019.

Galileo a fost comandat in 2003 si va fi finalizat in 2020. In 2016 a lansat primele servicii. Un expert a estimat ca Marea Britanie ar trebui sa cheltuiasca pana la 3 miliarde de lire sterline pentru a putea construi un sistem rival.

Citeste mai departe despre "Pentru ca ies din UE, britanicii trebuie sa-si faca acum propriul sistem de tip GPS" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit Galileo, #sistem GPS Marea Britanie , #Stiri International