Pentagonul trimite in Arabia Saudita sute de militari si rachete Patriot

Vineri, 27 Septembrie 2019, ora 08:46
981 citiri
Pentagonul trimite in Arabia Saudita sute de militari si rachete Patriot
Foto: Arhiva Pixabay

Statele Unite vor trimite 200 de militari si rachete Patriot in Arabia Saudita, "in urma recentelor atacuri" atribuite de Washington Teheranului, a anuntat joi Pentagonul.

"Aceasta desfasurare va intari apararea aeriana si antiracheta a regatului pentru infrastructurile militare si civile cruciale", a declarat un purtator de cuvant al Pentagonului, Jonathan Hoffman, lansand totodata un apel si "altor tari" sa "contribuie la un efort international vizand intarirea apararii Arabiei Saudite".

Anuntul a fost facut intr-un context de puternice tensiuni in regiune, relateaza AFP, in timp ce liderii american si iranian au evitat sa se intalneasca la Adunarea Generala a Natiunilor Unite in aceasta saptamana.

"Este important de notat ca aceste masuri stau marturie angajamentului nostru fata de partenerii regionali, precum si de securitatea si stabilitatea Orientului Mijlociu", a adaugat reprezentantul Pentagonului.

Va fi prima desfasurare de acest tip dupa retragerea trupelor americane in 2003, trimise pe teritoriul saudit vreme de 12 ani si doua razboaie contra Irakului.

Vineri, Statele Unite au anuntat trimiterea de trupe suplimentare in Golf, dupa atacurile contra regatului petrolier, o decizie salutata de autoritatile saudite, mai scrie AFP.

Atacurile din Arabia Saudita au fost aprobate de ayatollahul Iranului, iar americanii ar avea dovezi fotoAtacurile aeriene asupra rafinariilor din Arabia Saudita ar fi fost lansate, cel mai probabil, din IranSeful NATO se teme sa nu izbucneasca razboiul dupa atacul din Arabia SauditaDe ce ii este aproape imposibil Arabiei Saudite sa se apere de atacurile cu drone, chiar daca a investit enorm in aparareAtacul cu drone asupra a doua instalatii petroliere: SUA acuza Iranul, Arabia Saudita spune ca poate si vrea sa riposteze. Efecte la nivel mondial ...citeste mai departe despre "Pentagonul trimite in Arabia Saudita sute de militari si rachete Patriot" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pentagon militari arabia saudita, #pentagon rachete arabia saudita , #Stiri International