Pentagonul prevesteste inceputul sfarsitului pentru Statul Islamic: Incercuirea Capitalei

Joi, 25 Februarie 2016, ora 07:48
918 citiri

Infrangerile suferite de gruparea Statul Islamic in nord-estul Siriei prevestesc apropiata incercuire a orasului Raqqa, bastionul jihadistilor care se afla in vizorul coalitiei internationale, a afirmat miercuri un purtator de cuvant al Pentagonului.

Fortele kurde si aliatii lor vor cuceri "foarte curand" din mainile jihadistilor localitatea Shaddadeh, situata in provincia Hasakah, a explicat capitanul Jeff Davis, potrivit AFP.

"Aceste forte, cu sprijinul nostru, vor fi capabile sa izoleze Raqqa la scurt timp dupa aceea", a continuat el.

Fortele democratice siriene (FDS), o alianta de grupari locale dominate de militiile kurde, au lansat ofensiva asupra orasului Shaddadeh cu sprijinul bombardamentelor aeriene ale coalitiei conduse de Statele Unite.

Raqqa se afla in mainile gruparii Statul Islamic de la inceputul lui 2014 si este capitala califatului autoproclamat al jihadistilor. Impreuna cu orasul irakian Mosul, reprezinta marile obiective afisate de coalitia condusa de ...citeste mai departe despre "Pentagonul prevesteste inceputul sfarsitului pentru Statul Islamic: Incercuirea Capitalei" pe Ziare.com

#Raqqa capitala asalt Statul Islamic, #Pentagon Raqqa Statul Islamic , #Stiri International