Pentagonul contrazice Moscova: Nicio racheta nu a fost interceptata de fortele siriene. Au tras abia dupa ce atacul se incheiase

Duminica, 15 Aprilie 2018, ora 10:45
858 citiri
Pentagonul contrazice Moscova: Nicio racheta nu a fost interceptata de fortele siriene. Au tras abia dupa ce atacul se incheiase
Foto: Arhiva Pixabay

Oficiali ai Pentagonului au oferit detalii cu privire la atacul coordonat de SUA, Marea Britanie si Franta asupra Siriei, cele mai multe rachete, 76, fiind lansate catre un centru de cerectare si dezvoltare pentru armele chimice situat in apropiere de Damasc.

De asemenea, au precizat ca fortele siriene au lansat in replica peste 40 de rachete sol-aer, majoritatea dupa ce atacul deja se incheiase.

Cele trei tinte lovite au fost: Centrul de Cercetare si Dezvoltare Barzeh din Damasc, depozitul de arme chimice Him Shinshar si buncarul Him Shinshar, aflat la aproximativ sapte kilometri distanta de depozit.

Au fost lansate 76 de rachete catre prima tinta, Centrul de Cercetare si Dezvoltare de la Barzeh, 57 dintre ele fiind rachete Tomahawk de croaziera, iar 19 de tip aer-sol JASS.

Conform evaluarilor preliminare, centrul a fost distrus.

Generalul Kenneth McKenzie, director in cadrul Statului Major al SUA, a adaugat ca pagubele vor intarzia programul armelor chimice al Siriei cu cativa ani.

Spre a doua tinta, depozitul Him Shinshar, au fost lansate 22 de rachete, dintre care noua Tomahawk americane, opt Storm Shadow britanice si rachetele navale de croaziera ale francezilor.

Catre buncar au fost lansate sapte rachete de tip Scout, iar conform analizelor preliminare, tinta a fost lovita cu succes.

Iata imagini din satelit, care arata distrugeri majore in urma atacurilor din Siria

Rachetele au fost lansate de pe platformele britanice, franceze si americane din Marea Rosie, Golful Persic si estul Marii Mediterane si si-au atins tintele la ora locala 4:00.

McKenzie a specificat si ca niciuna dintre rachete nu a fost interceptata de fortele aeriene siriene si ca nu exista niciun indiciu ca sistemul aerian de aparare rus ar fi fost implicat. El a adaugat si ca toate rachetele si-au atins tintele si toate avioanele s-au intors in siguranta.

De asemenea, peste 40 de rachete sol-aer au fost lansate de regimul sirian, insa majoritatea acestor lansari au avut loc dupa ce raidul aerian se incheiase.

Amintim ca, sambata, Ministerul rus al Apararii sustinea ca SUA, Marea Britanie si Franta au lansat peste o suta de rachete in Siria si ca acestea n-au vizat doar obiective militare, ci si unele civile. Iar daca multe dintre rachetele occidentalilor nu si-au atins tinta a fost pentru ca sirienii le-au doborat folosind echipamente sovietice vechi de 30 de ani.

"Sistemele antiaeriene S-125, S-200, Buk si Kvadrat ale sirienilor au fost folosite ...citeste mai departe despre "Pentagonul contrazice Moscova: Nicio racheta nu a fost interceptata de fortele siriene. Au tras abia dupa ce atacul se incheiase" pe Ziare.com

#pentagon rachete Siria Moscova , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  4. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  8. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  9. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  10. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune