Pentagonul confirma ca racheta balistica lansata de Coreea de Nord este un model nemaivazut pana in prezent

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 21:49
633 citiri

Racheta balistica intercontinentala (ICBM) lansata marti de Coreea de Nord este un nou tip de racheta, care "nu a mai fost vazut inainte", a anuntat miercuri Pentagonul, care a condamnat acest nou test balistic ce destabilizeaza si mai mult regiunea.

Purtatorul de cuvant al Pentagonului, capitanul Jeff Davis, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca ICBM a fost lansata de pe un lansator mobil si a confirmat prezenta unui vehicul de reintrare pe racheta, informeaza Reuters.

Pentagonul a anuntat de asemenea ca este capabil sa apere SUA de amenintarea reprezentata de aceasta noua racheta balistica intercontinentala nord-coreeana (ICBM), testata de Phenian chiar de Ziua Nationala a SUA.

Capitanul Jeff Davis a amintit in acest context de un test efectuat cu succes luna trecuta in care un interceptor de rachete din SUA a distrus intr-un exercitiu de simulare o racheta balistica nord-coreeana.

Coreea de Nord a anuntat marti ca a testat cu succes pentru prima data o racheta balistica intercontinentala (ICBM), care a zburat pe o traiectorie despre care experti americani au apreciat ca poate permite lovirea statului american Alaska.

Phenianul justifica acest program prin amenintarea pe care ar constitui-o pentru existenta sa politica Statelor Unite, care au 28.000 de militari desfasurati in Coreea de Sud.

Citeste mai multe despre:

Coreea de Nord a lansat o racheta balistica de ziua nationala a SUA. Trump ii cere Chinei o reactieSUA confirma ca Phenianul a lansat prima sa racheta balistica intercontinentala. Nord-coreenii se lauda ca poate purta un focos nuclear mareDupa lansarea rachetei de catre Coreea de Nord, Trump critica Beijingul pentru schimburile comerciale cu Phenianul ...citeste mai departe despre "Pentagonul confirma ca racheta balistica lansata de Coreea de Nord este un model nemaivazut pana in prezent" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#racheta Coreea model nemaivazut , #Stiri International