Pedeapsa pe care o risca Gulen daca se intoarce in Turcia: Doua vieti si inca 1.900 de ani de inchisoare

Marti, 16 August 2016, ora 16:00
862 citiri
Pedeapsa pe care o risca Gulen daca se intoarce in Turcia: Doua vieti si inca 1.900 de ani de inchisoare
Foto: Facebook/Fetullah Gulen

Parchetul turc a cerut doua pedepse cu inchisoarea pe viata si o pedeapsa suplimentara de 1.900 de ani de detentie impotriva fostului imam Fethullah Gulen, acuzat ca se afla in spatele puciul esuat din 15 iulie.

In actul de acuzare, de 2.527 de pagini, aprobat de catre procurori din regiunea vestica Usak, predicatorul exilat in Statele Unite, a carui extradare este ceruta de catre Ankara, este acuzat ca a "incercat sa distruga ordinea constitutionala prin forta" si "a format si condus un grup terorist armat", scrie marti agentia Anodolu, relateaza AFP.

Erdogan da un ultimatum SUA: Ori Turcia, ori Gulen!

Gulen, in varsta de 75 de ani, care a ales sa traiasca in exil in Statele Unite din 1999, neaga orice implicare in lovitura de stat. El este acuzat de ani intregi ca se afla la conducerea unui "stat paralel", mai ales dupa dezvaluirea in 2013 a unui scandal de coruptie care-l implica pe Erdogan.

In actul de acuzare, procurorii acuza reteaua lui Gulen, numita de Ankara ...citeste mai departe despre "Pedeapsa pe care o risca Gulen daca se intoarce in Turcia: Doua vieti si inca 1.900 de ani de inchisoare" pe Ziare.com

#Gulen inchisoare viata, #Gulen 1900 ani inchisoare , #Stiri International