Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pe unul din 4 oameni la nivel mondial, criza l-a facut fericit

Pe unul din 4 oameni la nivel mondial, criza l-a facut fericit

Ar trebui sa multumim cuiva pentru criza economica? Unii oameni cred ca da. Mai ales aceia pentru care colapsul financiar nu a insemnat o condamnare: unul din patru oameni din lume se declara fericit de caderea economica mondiala, si asta pentru ca, din cauza crizei, a realizat ce prioritati are in viata. 

Recesiunea globala a schimbat felul de a gandi al multor oameni, spune Jenny Chang, managing director Synovate. "Ei iau acum toate deciziile importante din viata in functie de recesiune - isi amana casatoria, venirea pe lume a unui copil, schimbarea locuintei, a locului de munca sau continuarea studiilor de specializare, chiar si intr-o economie precum cea a Taiwanului", sustine Chang.

Aproape 60 la suta din cei chestionati au spus ca vor face tot posibilul sa tina cheltuielile la minimum in asa fel incat situatia sa nu revina la stadiul dinaintea crizei, iar peste doua treimi din cei chestionati au declarat ca sunt mai interesati sa isi sporeasca economiile decat sa isi reduca datoriile.

"Criza creditelor a fost resimtita si a intarit valorile familiale ale locuitorilor din Malaezia, ajutandu-i sa aprecieze ceea ce au la indemana in loc sa se straduiasca incontinuu pentru a obtine mai mult", a spus Steve Murphy, director la Synovate in Malaezia.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1078 ori
Citeste mai multe desprecheltuieli criza prioritati