Pe cine si cat a mai spionat NSA in Germania: De la Merkel la Helmut Kohl

Joi, 09 Iulie 2015, ora 07:24
982 citiri
Pe cine si cat a mai spionat NSA in Germania: De la Merkel la Helmut Kohl
Foto: Guvernul Germaniei/Bergmann

Agentia americana pentru Securitate Nationala (NSA) a interceptat timp de mai multi ani conversatiile telefonice ale cancelarilor germani Angela Merkel, Gerhard Schroder si Helmut Kohl, dar si ale unora dintre colaboratorii lor.

Potrivit WikiLeaks, care difuzeaza trei documente prezentate drept inregistrari ale unor conversatii ale cancelarului german Angela Merkel si un altul care prezinta o lista cu numerele vizate de NSA, agentia americana a interceptat 125 de numere de telefon apartinand unor oficiali germani de rang inalt, relateaza Reuters in pagina electronica.

Printre numerele interceptate figureaza cele ale unor colaboratori apropiati cancelarului german Angela Merkel, in special cel al lui Ronald Pofalla, fostul sau sef de cabinet.

NSA a vizat si membri ai "echipelor fostului cancelar Gerhard Schroder (in functie in perioada 1998-2002) si predecesorului sau, Helmut Kohl", precizeaza WikiLeaks intr-un comunicat.

Cele trei documente ...citeste mai departe despre "Pe cine si cat a mai spionat NSA in Germania: De la Merkel la Helmut Kohl" pe Ziare.com

#Merkel spionaj NSA, #Wikileaks NSA spionat Germania , #Stiri International