Pe ce cheltuia banii Paul Manafort: Covoare, haine si case cu terenuri de tenis si golf

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 11:50
955 citiri

Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, pus sub acuzare pentru mai multe fapte, intre care conspiratie impotriva SUA si spalare de bani, a cheltuit in doi ani aproape 1 milion de dolari pe opt covoare si alte peste 1,3 milioane de dolari pe haine, releva actul de acuzare.

Documentul emis vineri si facut public luni de justitia federala scoate la iveala traiul luxos al lobbyistului de 68 de ani, care detine case intre altele in Manhattan, Brooklyn si Arlington, Virginia.

Potrivit procurorilor, exista dovezi ca Manafort a cumparat un apartament intr-un bloc vechi reabilitat in cartierul sic newyorkez Soho pentru care a platit 2,85 milioane de dolari, bani transferati ilegal din strainatate, in special din Cipru.

Dosarul de 31 de pagini mai cuprinde si documente de plata pentru patru automobile Range Rover si un Mercedes Benz, achizitionate in mod similar cu bani transferati din afara pentru a evita fiscul.

Manafort "si-a folosit averea ascunsa in strainatate pentru a se bucura de un stil de viata luxos in Statele Unite", conchide actul de acuzare. Astfel, el a cheltuit 849.215 dolari la un butic de haine barbatesti din New York si 520.440 dolari la unul din Beverly Hills.

Alte 5.434.793 de dolari l-a costat achizitionarea unei vile in Water Mill, statul New York, pe langa care a amenajat gradini, o piscina, un teren de tenis, unul de baschet si unul de golf, pe o suprafata de aproape un hectar, pentru care a mai cheltuit 820.240 de dolari. Documentul procurorilor include si fotografii aeriene ale proprietatii.

O alta achizitie a lui Manafort, un apartament cu sapte dormitoare in Brooklyn, cumparat cu 3 milioane de dolari, era descris in portofoliul unei agentii imobiliare ca "abundent in detalii - ornamente murale intacte, geamuri cu decor suflat cu aur, cinci seminee de marmura si tapet original Lincrusta".

Paul Manafort si asociatul sau Rick Gates au respins acuzatiile de spalare de bani si alte infractiuni de care sunt invinuiti in ancheta privind presupusa ingerinta rusa in alegerile prezidentiale din 2016 din SUA.

Conform actului de acuzare prezentat luni, cei doi au obtinut zeci de milioane de dolari din activitati de lobby in Ucraina si s-au folosit de entitati din SUA si din strainatate pentru a ascunde incasari de autoritatile americane.

Cautiune de 10 milioane de dolari pentru Paul Manafort, plasat in arest la domiciliu. Trump se distanteaza de elReactia Moscovei in cazul Manafort: Va ...citeste mai departe despre "Pe ce cheltuia banii Paul Manafort: Covoare, haine si case cu terenuri de tenis si golf" pe Ziare.com

#Paul Manafort inculpat, #Paul Manafort bani, #Paul Manafort Donald Trump , #Stiri International