Patriarhie: Chiar daca refugiatii sunt de alta cultura si credinta, ne vom implica in ajutorarea lor

Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 20:53
3782 citiri
Patriarhie: Chiar daca refugiatii sunt de alta cultura si credinta, ne vom implica in ajutorarea lor
Foto: Arhiva/Ziare.com

Patriarhia Romana se va implica in ajutorarea refugiatilor care vor ajunge in tara si, totodata, va sprijini autoritatile romane in cazul in care Romania va gazdui refugiati, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al institutiei, Constantin Stoica.

"Chiar daca refugiatii sunt de alt neam, cultura si credinta, pentru noi, crestinii, sunt semenii nosti aflati in dificultate ca urmare a unui conflict sangeros din tara lor. Asa ca toti romanii ortodocsi trebuie sa actioneze cu dragoste de semeni, in baza credintei crestine.

De asemenea, Patriarhia are in vedere si sprijinirea autoritatilor in eventualitatea in care Romania va gazdui refugiati. De altfel, in Bucuresti exista o comunitate de crestini arabi, sprijinita de BOR", a spus parintele Stoica.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei a vorbit, totodata, despre colecta din 2014 organizata in toate bisericile si manastririle din tara si din strainatate pentru ajutoarea victimelor conflictului din Siria.

"Patriarhia Romana a ...citeste mai departe despre "Patriarhie: Chiar daca refugiatii sunt de alta cultura si credinta, ne vom implica in ajutorarea lor" pe Ziare.com

#patriarhie sprijin imigranti, #Patriarhie sprijin refugiati Romania, #Patriarhie pozitie imigranti, #Biserica politica refugiati , #Stiri International