Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Partidul Comunist Chinez a interzis membrilor sai sa-si mai organizeze inmormantari fastuoase

Partidul Comunist Chinez a interzis membrilor sai sa-si mai organizeze inmormantari fastuoase

Partidul Comunist Chinez a interzis membrilor sai sa isi mai inmormanteze rudele prin ceremonii luxoase, ca parte a unei campanii indreptate impotriva coruptiei, risipei si luxului.

Masura a fost anuntata intr-o circulara de partid promovata in presa de stat in care se mai stipuleaza ca membrilor de partid le este interzisa si colectarea de bani de la cei care participa la inmormantari, scrie The Guardian.

Astfel de daruri sunt menite sa faca mai suportabile pentru familie costurile inmormantarii, dar adesea servesc ca prilej de a da mita pentru diferite servicii.

"Membrii partidului ar trebui sa devina un exemplu, prin inmormantari simple si civilizate", se arata in documentul care recomanda membrilor de frunte ai PCC sa-si incinereze membrii de familie dupa inmormanatare si sa evite pietrele de mormant extrem de scumpe.

Onorarea celor morti este o activitate costisitoare in multe parti ale Chinei, cu ceremonii in care se angajeaza bocitori profesionisti, ...citeste mai departe despre "Partidul Comunist Chinez a interzis membrilor sai sa-si mai organizeze inmormantari fastuoase" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1194 ori