Partidele separatiste din Catalonia, aproape de o victorie in alegerile regionale - exit-poll

Duminica, 27 Septembrie 2015, ora 23:35
848 citiri

Partidele separatiste din regiunea spaniola Catalonia sunt pe cale sa obtina o majoritatate de mandate in alegerile parlamentare regionale, potrivit unui exit-poll, insa este neclar daca ele se vor uni pentru a promova un plan in vederea secesiunii de Spania.

Potrivit acestui exit-poll, prezentat de postul catalan TV3, lista "Junts pel si" (Impreuna pentru da) ar obtine 63-66 din totalul de 135 de mandate, adica mai putin decat cele 68 de mandate de care are nevoie pentru a-si impune, cu ajutorul majoritatii absolute, planul de a desparti Catalonia de Spania la orizontul lui 2017, relateaza AP in pagina electronica.

Alegeri in Catalonia: Ghidul votului pentru independenta

De asemenea, lista "Candidatura d'Unitat Popular" (CUP, extrema stanga) ar urma sa obtina, potrivit proiectiilor, 11-13 mandate. Cele doua partide si-ar putea uni fortele in urma unor negocieri.

Primele rezultate ale scrutinului sunt asteptate in noaptea de duminica spre luni sau luni ...citeste mai departe despre "Partidele separatiste din Catalonia, aproape de o victorie in alegerile regionale - exit-poll" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri Catalonia, #independenta Catalonia, #partide separatiste Catalonia , #Stiri International