Davos: Putin cade intr-un an, daca petrolul scade la 60 de dolari barilul

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 11:10
1903 citiri
Davos: Putin cade intr-un an, daca petrolul scade la 60 de dolari barilul
Foto: .projectworldawareness.com

Scaderea pretului petrolului la nivelul de 60 de dolari pe un baril va antrena caderea regimului Putin, spune unul dintre participantii la Forumul Economic Mondial din statiunea Davos.

"Nu e nevoie decat de un pret de 60 de dolari al barilului de petrol si Putin cade intr-un singur an. Ati fi surprinsi cat de fragil este regimul lui", a declarat William Browder, reprezentant al firmei Hermitage Capital Management, pentru The Telegraph.

Pretul de care are nevoie bugetul Rusiei pentru a face fata cheltuielilor este de 117 dolari pe baril. O posibila cadere a pretului ar forta guvernul sa apeleze la fondurile de rezerva, dar asta ar insemna fuga capitalurilor.

Managerul, care se descrie pe sine insusi drept "inamicul numarul 1 al lui Putin", spune ca rezervele de 449 de miliarde de dolari ale Rusiei nu ar rezista prea mult. "Am vazut asta in 2008, cand totul s-a prabusit in cateva luni, desi Rusia avea cele mai mari rezerve mondiale. Nu trebuia sa se intample dar s-a intamplat", ...citeste mai departe despre "Participant la Forumul de la Davos: Putin cade intr-un an, daca petrolul scade la 60 de dolari barilul" pe Ziare.com

#Putin pret baril 60 dolari, #Putin pret baril scadere regim, #Rusia Putin scadere pret petrol , #Stiri International