Parlamentul rus vrea sa interzica accesul presei americane in camera inferioara

Sambata, 02 Decembrie 2017, ora 09:35
750 citiri
Parlamentul rus vrea sa interzica accesul presei americane in camera inferioara

Parlamentul rus discuta o propunere de interzicere a accesului reprezentantilor media americane in camera sa inferioara, potrivit agentiei rusa de presa RIA citata de Reuters.

Olga Savastyanova, care conduce comisia de reglemantare a camerei, a spus ca acest comitet ia in calcul adoptarea unei rezolutii care sa contina acesta propunere, lunea viitoare. Ea urmeaza sa fie aprobata marti sau miercuri, de camera cunoscuta ca Duma de Stat.

"Este o interdictie a accesului jurnalistilor care reprezinta mass media americane, ce viziteaza Duma de Stat", a spus Savastyanova. Ea reprezinta partidul aflat la putere, Rusia Unita, care detine majoritatea in camera.

Autoritatile americane au numit postul rus de televiziune RT drept "agent strain", dupa ce au aparut suspiciuni ca ar fi incercat sa influenteze alegerile prezidentiale din SUA de anul trecut. RT a negat aceste acuzatii.

Kremlinul a promis ca va raspunde cu aceeasi moneda. Presedintele Vladimir Putin a aprobat o lege care permite autoritatilor ruse sa desemneze orice institutie internationala de presa drept "agent strain".

Interzicerea accesului junalistilor americani in Duma de Stat a fost un raspuns la actiunea similara intreprinsa de Washington, dupa cum a citat-o RIA pe Savastyanova. ...citeste mai departe despre "Parlamentul rus vrea sa interzica accesul presei americane in camera inferioara" pe Ziare.com

#parlament rus interzis presa SUA , #Stiri International