Parlamentul grec a adoptat, la limita, bugetul: Va fi unul aspru

Duminica, 06 Decembrie 2015, ora 09:11
976 citiri
Parlamentul grec a adoptat, la limita, bugetul: Va fi unul aspru
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentul grec a adoptat, in noaptea de sambata spre duminica, cu un vot la limita, primul buget al guvernului de stanga al lui Alexis Tsipras, un text calificat ca "aspru" chiar de ministrul Finantelor.

"Nimeni nu se poate bucura de acest buget aspru", a declarat Euclid Tsakalotos inaintea votului acestui text, aprobat de 153 de deputati din 300, toti membri ai coalitiei la putere, SYRIZA (stanga radicala, partidul lui Tsipras) si Grecii Independenti (dreapta nationalista), relateaza AFP.

Insusi prim-ministrul Tsipras a considerat ca acest buget este "un exercitiu dificil", dar, a asigurat el, "in spatele cifrelor, toata lumea poate vedea efortul disperat (al guvernului) de a sprijini clasa muncitoare".

Acest buget ia in considerare masurile severe pe care Tsipras a fost nevoit sa le accepte de la creditorii tarii, UE si FMI, in iulie, in schimbul unui plan de ajutor de 86 miliarde de euro, al treilea in cinci ani, dupa ce tocmai ajunsese la putere in ianuarie ...citeste mai departe despre "Parlamentul grec a adoptat, la limita, bugetul: Va fi unul aspru" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza Grecia buget, #buget 2016 Grecia , #Stiri International