Parlamentul European a votat in favoarea renuntarii la schimbarea orei, din 2021

Marti, 26 Martie 2019, ora 15:51
1022 citiri
Parlamentul European a votat in favoarea renuntarii la schimbarea orei, din 2021
Foto: Arhiva Pixabay

Parlamentul European a votat, marti, in favoarea renuntarii la practica de ajustare a ceasurilor cu o ora in primavara si toamna, incepand cu 2021.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 410 voturi pentru, 192 impotriva si 51 de abtineri, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com de serviciul de presa al Parlamentului European.

"Tarile europene care decid sa mentina permanent ora de vara vor efectua ultima schimbare in acest sens in ultima duminica din martie a anului 2021. Cele care prefera sa ramana la ora standard (ora de iarna) isi vor putea schimba ora pentru ultima data in ultima duminica din octombrie 2021", se arata in document.

Parlamentul sustine astfel propunerea Comisiei de renuntare la schimbarea sezoniera a orei, insa au votat pentru amanarea intrarii in vigoare pentru 2021 in loc de 2019.

Conform sursei citate, textul adoptat reprezinta doar pozitia Parlamentului pentru negocierile cu ministrii UE in vederea adoptarii formei finale a normelor propuse.

"Eurodeputatii doresc de asemenea ca statele membre sa se coordoneze in asa fel incat sa nu existe impact negativ asupra pietei unice ca urmare a deciziilor de aplicare a orei de vara sau de iarna pe teritoriul UE.

Daca va observa ca deciziile privind ora pot afecta in mod semnificativ sau permanent functionarea in bune conditii a pietei unice, Comisia va putea introduce o propunere de amanare a intrarii in vigoare a directivei cu maxim 12 luni", mai precizeaza PE.

Amintim ca in septembrie 2018 Comisia Europeana a propus renuntarea la schimbarea sezoniera a orei in Europa in 2019, oferind statelor membre libertatea de a decide o data pentru totdeauna daca doresc sa aplice in mod permanent ora de vara sau de iarna.

A.D. ...citeste mai departe despre "Parlamentul European a votat in favoarea renuntarii la schimbarea orei, din 2021" pe Ziare.com

#Parlamentul European Ora de vara, #Parlamentul European schimbare ora iarna , #Stiri International