Parlamentul European a stabilit ca britanicii nu vor avea nevoie de vize pentru a calatori in UE dupa Brexit

Joi, 04 Aprilie 2019, ora 19:56
735 citiri
Parlamentul European a stabilit ca britanicii nu vor avea nevoie de vize pentru a calatori in UE dupa Brexit

Parlamentul European a aprobat joi o lege care le va garanta cetatenilor britanici dreptul de a calatori fara viza in Uniunea Europeana dupa Brexit, potrivit Euronews.

Britanicii vor putea sa stea in statele UE fara viza cel mult 90 de zile intr-o perioada oarecare de 180 de zile. Legea prevede explicit ca scutirea de vize va fi valabila numai daca Marea Britanie va implementa o masura similara pentru cetatenii Uniunii Europene.

Masura a fost aprobata cu 502 voturi pro, 81 contra si 29 de abtineri. Legea va trebui adoptata acum de Consiliul Uniunii Europene si va trebui publicata in Jurnalul Oficial al UE pana pe 12 aprilie, noul termen-limita pentru Brexit.

Europarlamentarul bulgar Sergei Stanishev a declarat joi ca legea este "un pas important in garantarea calatoriilor fara viza intre UE si Marea Britanie dupa Brexit, mai ales in cazul unei iesiri fara acord". ...citeste mai departe despre "Parlamentul European a stabilit ca britanicii nu vor avea nevoie de vize pentru a calatori in UE dupa Brexit" pe Ziare.com

#britanici viza calatorie UE Brexit , #Stiri International