Parlamentarii din Polonia si-au taiat salariile ca sa intre in gratiile opiniei publice

Vineri, 11 Mai 2018, ora 12:27
1208 citiri
Parlamentarii din Polonia si-au taiat salariile ca sa intre in gratiile opiniei publice
Foto: Arhiva Pixabay

Parlamentarii din Polonia s-au vazut nevoiti sa voteze un proiect de lege ce prevede taierea propriilor salarii cu 20%, dupa ce polonezii au criticat dur indemnizatiile de care se bucurau.

Parlamentul polonez, dominat de partidul nationalist si eurosceptic Lege si Justitie (PiS), a adoptat proiectul de lege joi, cu o majoritate de 240 de voturi, principalele partide din opozitie abtinandu-se de la vot.

Astfel, remuneratia lunara a membrilor Parlamentului va fi redusa cu 10.000 de zloti (peste 2,800 de dolari) . Indemnizatiile de care se bucurau pana acum membrii Parlamentului polonez au fost stabilite de fostul premier Beata Szydlo, potrivit Reuters.

Din aceasta cauza, popularitatea partidului s-a diminuat, iar liderul Jaroslaw Kaczynski le-a si cerut ministrilor sa-si doneze bonusurile in scopuri caritabile si a anuntat reduceri salariale pentru membrii parlamentului. ...citeste mai departe despre "Parlamentarii din Polonia si-au taiat salariile ca sa intre in gratiile opiniei publice" pe Ziare.com

#parlamentarii Polonia taiat salarii , #Stiri International