Parlamentar maghiar: Dialogul dintre Romania si Ungaria, unul "al surzilor"

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 18:05
1002 citiri
Parlamentar maghiar: Dialogul dintre Romania si Ungaria, unul "al surzilor"
Foto: Facebook / pagina Nemeth Zsolt

Presedintele Comisiei de Politica Externa a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt (foto), a declarat miercuri, la Baile Tusnad, in deschiderea Universitatii de Vara Tusvanyos, ca este nevoie de o relansare a dialogului dintre Romania si Ungaria, care, in acest moment, poate fi caracterizat ca unul "al surzilor".

Oficialul de la Budapesta a sustinut ca pentru succesul Europei Centrale se impune atat normalizarea relatiilor romano maghiare cat si a celor maghiaro-poloneze, iar alegerile de anul viitor din cele doua tari sunt foarte importante in acest sens.

"Pentru succesul Europei Centrale se cer doua lucruri: Unu - relatiile maghiaro-polone sa se normalizeze. Doi: relatiile romano-maghiare sa se normalizeze. In anul electoral ce ne asteapta (...) are importanta cheie daca (...) alegerile din Romania si Polonia vor contribui la relansarea dialogului dintre Ungaria si Polonia, Ungaria si Romania. Fiindca in clipa de fata nu exista dialog.

In 2015, e un dialog intre surzi intre ...citeste mai departe despre "Parlamentar maghiar: Dialogul dintre Romania si Ungaria, unul "al surzilor"" pe Ziare.com

#Nemeth Zsolt scoala vara Tusnad, #relatii Romania Ungaria, #Romania Ungaria dialogul surzilor , #Stiri International