Parinti condamnati la 10 ani de inchisoare in Austria pentru ca si-au dus copiii sa fie initiati de Statul Islamic

Duminica, 04 Iunie 2017, ora 17:28
839 citiri

Doi barbati si doua femei care si-au dus cei opt copii in Siria in 2014, unde acestia s-au uitat la inregistrari video sangeroase de initiere si la o decapitare, au fost condamnati de un tribunal din Austria la pedepse de pana la zece ani de inchisoare. Ei au fost condamnati pentru ca si-au dus copiii sa traiasca intr-o parte controlata de Statul Islamic a acestei tari devastate de razboi.

Cele doua cupluri si-au dus copiii - cel mai mic in varsta de doi ani - in Siria, in decembrie 2014, potrivit unor documente judiciare de la un tribunal din Graz, unde a avut loc procesul, relateaza The Guardian.

Instalati in locuinte de catre Statul Islamic, copiii au fost pusi sa se uite la inregistrari video sangeroase in vederea initierii, iar un baiat in varsta de sapte ani a asistat la o decapitare.

Unul dintre condamnati, cunoscut drept Hasan O., in varsta de 49 de ani, a negat in timpul procesului ca ar fi membru al Statului Islamic si a spus ca a lucrat ca maseur si a ingrijit luptatori raniti.

"Am auzit la moschee (in Graz) ca poti sa traiesti conform islamului acolo, ca e libertate pentru femei si copii", a spus el instantei.

El a vrut sa stea doar "zece sau 12 zile" acolo, a spus el.

Insa visul s-a transformat in cosmar si au fost nevoiti sa fuga cu familiile din Siria in aprilie 2016.

Turcia i-a extradat ulterior catre Austria, iar copiii au fost preluati de autoritati.

Toti adultii - Hasan O. si sotia sa, Kata O., Enes S. si sotia sa, Michaela S. - au fost condamnati ca membri ai unei organizatii teroriste si pentru rele tratamente si neglijarea copiilor.

Ei au fost condamnati la zece ani de inchisoare, mai putin Kata O., condamnata la noua ani de inchisoare.

Toti, cu exceptia austriecei Michaela S., convertita la islam, sunt originari din Bosnia si au cetatenie austriaca.

Judecatorul a subliniat ca sentintele vizeaza sa arate ca "Austria nu va accepta asa ceva".

Austria a fost ocolita de atentate jihadiste, fata de alte tari europene. Insa aproximativ 300 de persoane din aceasta tara cu 8,7 milioane de locuitori au plecat in Siria de la inceputul razboiului civil - unul dintre cele mai mari numere pe cap de locuitor in Uniunea Europeana (UE).

Citeste si despre viata jihadistilor in Statul Islamic: Cat castiga pe luna si cum arata o zi obisnuita de munca. ...citeste mai departe despre "Parinti condamnati la 10 ani de inchisoare in Austria pentru ca si-au dus copiii sa fie initiati de Statul Islamic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cupluri Austria copii Stat Islamic, #europeni alatura Stat Islamic, #europeni stat islamic Siria, #copii Stat Islamic decapitari , #Stiri International