Paradoxul Putin: Temut, totusi respectat. Ce cred insa rusii cu adevarat?

Vineri, 22 Mai 2015, ora 20:19
822 citiri

Dupa anexarea Crimeii, anul trecut, Vladimir Putin era cotat in sondajele de opinie cu o popularitate record, de 85%. De atunci, lucrurile nu s-au schimbat prea tare. Este insa poporul rus unul atat de omogen si sondajele reflecta realitatea din Rusia?

La aceasta intrebare incearca sa raspunda jurnalista Natalie Nougayred, intr-un amplu materialul publicat pe The Guardian, sub titlul "Paradoxul Putin: Nefrecventabil, temut si totusi respectat".

Editorialista povesteste ca, luna trecuta, la o conferinta in Estonia, mai multi opozanti rusi - scriitori, sociologi si politicieni - au dezbatut subiectul "ce cred cu adevarat rusii".

Vladimir Putin vs. Kim Jong Un - batalia cultului personalitatii

Unii au sustinut ca sondajele nu ar trebui sa fie luate ca atare in Rusia, pentru ca este o tara in care libertatile fundamentale sunt departe de a fi garantate, iar aparatul de stat exercita o presiune puternica asupra cetatenilor sai.

In opinia lui Natalie Nougayred, este un punct ...citeste mai departe despre "Paradoxul Putin: Temut, totusi respectat. Ce cred insa rusii cu adevarat?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Vladimir Putin sondaje opinie, #Putin popularitate Rusia , #Stiri International