Papa i-a cerut lui Merkel sa lupte pentru Acordul de la Paris: Vrem sa daramam ziduri, nu sa le construim

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 20:42
950 citiri
Papa i-a cerut lui Merkel sa lupte pentru Acordul de la Paris: Vrem sa daramam ziduri, nu sa le construim
Foto: captura Youtube/Centro Televisivo Vaticano

Papa Francisc a cerut Germaniei sa continue sa lupte pentru Acordul de la Paris si sa "darame zidurile" care limiteaza cooperarea internationala, a declarat sambata cancelarul german Angela Merkel, reliefand contrastul dintre agenda sa si politica SUA.

"Papa m-a incurajat sa continui si sa lupt pentru acordurile internationale, inclusiv pentru Acordul de la Paris", le-a spus Merkel reporterilor dupa o discutie privata neobisnuit de lunga, de 40 de minute, cu Suveranul Pontif.

Merkel, care va incerca sa obtina un nou mandat la alegerile din septembrie, a mai spus ca Papa si-a exprimat sustinerea pentru agenda G20, inainte de summitul de la Hamburg, de luna viitoare.

"Aceasta agenda presupune ca suntem parte a unei lumi in care lucram cu totii, impreuna, prin cooperare multilaterala", a explicat sefa Guvernului de la Berlin.

"Este o lume in care vrem sa daraman ziduri, nu sa le construim si in care cautam cu totii prosperitate, bogatie, onoare si demnitate pentru lume", a adaugat ea, aparent o referire la promisiunea lui Trump de a construi un zid la granita cu Mexicul, pentru a limita numarul imigrantilor ilegali.

Vaticanul a anuntat ca cei doi lideri au discutat subiecte de interes comun, inclusiv nevoia ca toata comunitatea internationala sa se concentreze pe comabterea saraciei, foamei si amenintarii globale a terorismului si a schimbarii climatice.

Presedintele american Donald Trump a anuntat in prima zi a acestei luni ca va retrage SUA din acordul incheiat in 2015 pentru a combate incalzirea globala, ceea ce a nemultumit liderii lumii.

Si Trump s-a intalnit cu Papa Francisc, la sfarsitul lunii mai, insa vizita presedintelui american a decurs putin diferit decat cea a cancelarului german.

Fata plouata a papei langa ranjetul lui Trump a umplut Internetul de glume. Explicatia fotografului ...citeste mai departe despre "Papa i-a cerut lui Merkel sa lupte pentru Acordul de la Paris: Vrem sa daramam ziduri, nu sa le construim" pe Ziare.com

#intalnire Papa Francisc ANgela Merkel 2017, #Papa Merkel Acord Paris ironii Trump , #Stiri International