Papa Francisc vorbeste despre femeile din viata sa si marturiseste ca a facut terapie cu un psiholog: Sunt ca intr-o cusca la Vatican

Sambata, 02 Septembrie 2017, ora 13:56
1113 citiri
Papa Francisc vorbeste despre femeile din viata sa si marturiseste ca a facut terapie cu un psiholog: Sunt ca intr-o cusca la Vatican
Foto: captura YouTube

Papa Francisc a facut sedinte saptamanale de psihanaliza timp de sase luni, la varsta de 42 de ani, pe cand era lider al ordinului iezuit in Argentina, aflata la acea vreme sub dictatura militara.

Dezvaluirile au fost facute intr-o carte bazata pe 12 interviuri acordate de Suveranul Pontif sociologului francez Dominique Wolton, care va fi publicata saptamana viitoare, scrie The Guardian.

"Timp de sase luni am mers la ea acasa o data pe saptamana pentru a clarifica mai multe lucruri. Era doctor si psihanalist. Era mereu acolo. Apoi, intr-o zi, inainte de a muri, m-a chemat - pentru un dialog spiritual. Era un om bun", spune papa in cartea "Papa Francisc: Politica si societate", sustinand ca acum se simte liber.

"Desigur, sunt ca intr-o cusca la Vatican, dar nu spiritual. Nimic nu ma sperie", a mai spus papa Francisc.

Traditia iezuita pretuieste psihanaliza, multi considerand constiinta de sine si introspectia ca fiind complementare spiritualitatii.

Aceste amanunte din viata papei au iesit la iveala in contextul unei discutii despre rolul si influenta femeilor "curajoase" din viata sa, printre care au fost mentionate mama lui, cele doua bunici ale sale si Esther Ballestrino de Careaga, fondatoarea comunista a miscarii Mamele din Plaza de Mayo, ucisa in timpul dictaturii.

Papa mai vorbeste in carte despre prietenele sale din copilarie si din adolescenta, afirmand ca relatiile sale cu femeile i-au imbogatit viata.

"Ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca le-am cunoscut pe aceste femei adevarate. Femeile vad lucrurile diferit fata de barbati si este important sa ascultam ambele parti", mai spune papa Francisc.

C.S. ...citeste mai departe despre "Papa Francisc vorbeste despre femeile din viata sa si marturiseste ca a facut terapie cu un psiholog: Sunt ca intr-o cusca la Vatican" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Papa Francisc psihanaliza, #Papa Francisc dezvaluiri carte , #Stiri International