Papa Francisc il indeamna pe Trump sa se ghideze dupa valori etice: Crizele cer raspunsuri politice vizionare

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 23:23
1143 citiri
Papa Francisc il indeamna pe Trump sa se ghideze dupa valori etice: Crizele cer raspunsuri politice vizionare
Foto: captura Youtube

Papa Francisc l-a indemnat pe presedintele american Donald Trump sa se ghideze dupa valori etice, vineri, cand a preluat functia, si sa aiba grija de saraci si de cei marginalizati cat se afla la conducerea tarii.

"Intr-o perioada in care familia noastra umana este asaltata de grave crize umanitare care cer raspunsuri politice vizionare si unitate politica, ma rog ca deciziile dumneavoastra sa fie ghidate de bogatele valori etice si spirituale care au modelat istoria poporului american si angajamentul natiunii dumneavoastra fata de progresul demnitatii umane si libertatii in intreaga lume", i-a transmis Francisc lui Trump, la doar cateva minute dupa ce acesta a devenit al 45-lea presedinte american, relateaza Reuters.

Citeste si Donald Trump catre Papa Francisc: Statul Islamic vine dupa tine

"Sub conducerea dumneavoastra, fie ca statura Americii sa continue sa fie masurata mai inainte de toate prin grija ei fata de saraci, marginalizati si nevoiasi", a declarat Francisc in acest mesaj, publicat de Vatican.

Francisc, primul papa din America Latina, a facut din grija fata de saraci si cei mai vulnerabili membri ai societatii o platforma-cheie a celor aproape patru ani de papalitate.

Anul trecut, raspunzand unei intrebari despre pozitiile lui Trump cu privire la imigratie si intentia de a ridica un zid la frontiera cu Mexicul, Suveranul Pontif a declarat ca un om cu asemenea opinii "nu este crestin".

Trump i-a replicat etichetand aceste declaratii drept "rusinoase". ...citeste mai departe despre "Papa Francisc il indeamna pe Trump sa se ghideze dupa valori etice: Crizele cer raspunsuri politice vizionare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#papa Francisc mesaj Trump, #papa Francisc Trump presedinte, #Trump presedinte America , #Stiri International