Papa Francisc ii sustine pe cei care protesteaza fata de populism si xenofobie

Vineri, 17 Februarie 2017, ora 19:22
565 citiri
Papa Francisc ii sustine pe cei care protesteaza fata de populism si xenofobie
Foto: Twitter/Pope Francis

Intr-o scrisoare in care condamna populismul, Papa Francisc si-a aratat sprijinul fata de organizatorii de proteste si activistii care lupta pentru dreptate sociala, imigranti si mediu.

"Ca si crestini si oameni de buna credinta, trebuie sa actionam in aceste momente. Este o mare responsabilitate, din moment ce anumite realitati ale prezentului, daca nu sunt gestionate in mod corect, sunt capabile sa inceapa un proces de dezumanizare, care va fi greu reversibil", a spus Suveranul Pontif in scrisoarea sa, relateaza The Guardian.

Jurnalistii britanici sustin ca afirmatiile papei Francisc pot fi vazute ca o pozitie impotriva miscarilor politice populiste si xenofobe.

Desi nu a mentionat numele presedintelui american Donald Trump, scrisoarea pare sa se adreseze inclusive celor care protesteaza fata de liderul de la Casa Alba, acuzat in repetate randuri de populism si xenofobie.

Papa Francisc il indeamna pe Trump sa se ghideze dupa valori etice: Crizele cer raspunsuri politice vizionare

"Directia in care ne vom indrepta dupa acest punct de cotitura istoric - modul in care aceste crize ce se inrautatesc sunt rezolvate - va depinde de implicarea oamenilor in miscarile populare", a precizat Papa Francisc.

Acesta a condamnat expansiunea miscarilor populiste si xenofobe din lume, spunand ca reprezinta "un mare pericol pentru umanitate". De asemenea, Papa Francisc i-a criticat pe liderii care promoveaza astfel de tendinte.

Suveranul Pontif i-a laudat pe cei care organizeaza proteste fata de aceste amenintari.

"Stiu ca va dedicati luptei pentru dreptate sociala, pentru protejarea Pamantului si pentru a fi alaturi de imigranti. Vreau sa spus ca va sustin decizia", a mentionat Papa Francisc. ...citeste mai departe despre "Papa Francisc ii sustine pe cei care protesteaza fata de populism si xenofobie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#papa Francisc Trump, #papa Francisc proteste Trump, #papa Francisc populism , #Stiri International