Papa Francisc i-a invitat in audienta pe toti liderii statelor UE, inainte sa discute despre viitorul Europei

Vineri, 03 Martie 2017, ora 18:18
680 citiri

Papa Francisc i-a invitat pe liderii celor 28 de tari membre ale Uniunii Europene intr-o audienta inaintea summitului aniversar din capitala italiana prevazut pentru 25 martie, cand se vor marca 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, a anuntat vineri Cetatea Vaticanului.

Reuniunea va avea loc pe 24 martie, cu o zi inainte ca liderii statelor membre sa marcheze semnarea Tratatului de la Roma, in 1957, prin care a fost fondata Comunitatea Economica Europeana, predecesoarea Uniunii Europene.

Ca urmare a deciziei Marii Britanii de a parasi blocul comunitar, liderii celorlalte 27 de state membre vor folosi aceasta ocazie pentru a incepe negocierile in legatura cu parcursul UE dupa Brexit.

UE este intr-un moment delicat, daca nu crucial, dupa ce Jean Claude Juncker, presedintele Comunitatii Europene, a prezentat, miercuri, Carta Alba, care presupune o schimbare radicala a felului in care functioneaza blocul comunitar. ...citeste mai departe despre "Papa Francisc i-a invitat in audienta pe toti liderii statelor UE, inainte sa discute despre viitorul Europei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lideri state UE audienta papa, #lideri tari UE intalnire papa, #papa invitat lideri UE audienta , #Stiri International