Papa Francisc: Coruptia incepe cu putin, apoi se ajunge la pacat si decadere

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 14:17
1940 citiri

Papa Francisc a vorbit despre coruptie in cadrul predicii Sfintei Liturghii celebrata vineri, 10 februarie 2017, transmitand mesajul ca la pacat si decadere se ajunge furand putin cate putin.

Papa Francisc a reflectat asupra diavolului care ii ispiteste atat pe Adam si Eva, cat si pe Isus, amintind ca nu se dialogheaza cu diavolul, deoarece se ajunge la pacat si la decadere.

Suveranul Pontif a remarcat ca "Diavolul se face vazut sub forma de sarpe, este atragator, iar cu iscusinta sa incearca sa insele, este specialist in asta, este tatal minciunii, este un mincinos. Stie cum sa pacaleasca si sa insele lumea. A facut acest lucru cu Eva. A facut-o sa se 'simta bine' si asa a inceput dialogul, apoi 'pas cu pas' Satana a dus-o unde vroia el", relateaza Radio Vatican.

"Diavolul este rau platnic, nu plateste bine. Este un escroc. Iti promite totul si te lasa gol. Si Iisus a sfarsit gol, dar pe cruce, din ascultare fata de Tatal, o alta cale.

Sarpele, diavolul, este viclean: nu se poate dialoga cu diavolul. Toti stim ce sunt ispitele, toti stim, pentru ca avem multe ispite: de vanitate, de mandrie, de lacomie, de zgarcenie.. Multe (...)

Multi corupti, multi pesti mari corupti care sunt in lume si a caror viata o stim din ziare poate au inceput cu un lucru mic, nu stiu, furand la cantar: 'nu, punem 900 de grame, dar sa para un kilogram'. Coruptia incepe cu putin, cu dialog: 'Dar nu, nu este adevarat ca iti va face rau acest fruct! Mananca-l, este bun! Este un lucru mic, nimeni nu isi da seama. Fa-o, fa-o!'.

Si putin cate putin, putin cate putin, se cade in pacat, se cade in coruptie", a spus papa Francisc, citat de Radio Vatican.

Predica vine la putin timp dupa ce cotidianul oficial al Vaticanului a scris despre "criza profunda" din Romania, generata de coruptie, si despre sutele de mii de protestatari iesiti pe strazi impotriva ordonantelor adoptate de Guvern.

Cotidianul a mai subliniat, printre altele, ca actuala criza din Romania complica "inutil si pe nedrept" demersurile menite sa faciliteze vizita papei in Romania, despre care s-a vorbit de mai multe ori in ultimul timp.

De asemenea, este citat mesajul transmis de mons. Ioan Robu, arhiepiscopul mitropolit de Bucuresti, la debutul protestelor din Romania.

"In spatiul public au reaparut frecvent cuvintele 'minciuna', 'coruptie', 'smecherie', iar gandul m-a dus imediat la ce am spus dupa tragedia de la Colectiv: 'Noi inghitim foarte usor neglijentele, coruptia, minciuna, smecheria ...citeste mai departe despre "Papa Francisc: Coruptia incepe cu putin, apoi se ajunge la pacat si decadere" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Papa Francisc coruptie , #Stiri International