Panica din jurul unui referendum

Marti, 21 Iunie 2016, ora 12:06
895 citiri
Panica din jurul unui referendum

Mai sunt cateva zile pana la referendumul din Marea Britanie. Acest referendum este enorm comentat, deoarece Marea Britanie conteaza mult economic si in ecuatia balantei de putere, are rol cheie in politica de securitate si externa a Uniunii, Londra este un centru financiar global. Iar rezultatul acestui scrutin va influenta dinamica politica in Uniune.

Ce a imbibat in crestere retorica intervenientilor de varf politici si institutionali in dezbatere a fost un aer de panica.

Sunt argumente serioase, bazate pe cifre graitoare, care pledeaza pentru ca Marea Britanie sa ramana in UE; sunt ratiuni ce tin de interese ale acestui stat, cat si de interese ale Uniunii in, probabil, cea mai dificila perioada din istoria organizatiei care a ajutat pacificarea Europei si reconstructia economica.

Dar una este sa pledezi pentru ramanere, sa afirmi ca aceasta este mai buna pentru Marea Britanie si UE si altceva sa prezinti alternativa in termeni apocaliptici, ca si cum am avea de-a face cu ...citeste mai departe despre "Panica din jurul unui referendum" pe Ziare.com

#Marea Britanie Brexit, #Marea Britanie iesire Uniunea Europeana, #referendum Marea Britanie Brexit , #Stiri International