Panama Papers: Un fost premier si alti 21 de moldoveni, pe lista cu averi ascunse

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 17:35
1548 citiri
Panama Papers: Un fost premier si alti 21 de moldoveni, pe lista cu averi ascunse
Foto: Arhiva Ziare.com

Numele a 22 de cetateni ai Republicii Moldova, printre care si fostul premier Ion Sturza, figureaza in investigatia Consortiului International al Jurnalistilor de Investigatie, privind firme offshore dintre care unele au permis evaziuni fiscale de proportii.

Potrivit jurnalistilor de la Rise Moldova, documentele obtinute din scurgerea globala de informatii Panama Papers arata legaturile offshore ale fostului premier moldovean Ion Sturza cu miliardarul roman Dinu Patriciu, dar si cu primul director al filialei Rompetrol la Moscova, Constantin Lutenko, relateaza Unimedia, citata de News.ro.

Cei trei au fost parteneri de afaceri in paradisul fiscal "Markside Holdings Limited", companie inregistrata in Insulele Virgine Britanice.

Panama Papers: Filiera romaneasca. Ce nume apar in ancheta

In documente apare si numele miliardarului Anatol Stati, considerat cel mai bogat om din Republica Moldova, cu o avere estimata la doua miliarde de dolari. Stati este proprietarul companiei ...citeste mai departe despre "Panama Papers: Un fost premier si alti 21 de moldoveni, pe lista cu averi ascunse" pe Ziare.com

#moldoveni Panama Papers, #Ion Sturza Panama Papers , #Stiri International