Panama Papers: Revolta, anchete si acuzatii dupa cea mai mare scurgere de informatii din istorie

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 13:25
1432 citiri
Panama Papers: Revolta, anchete si acuzatii dupa cea mai mare scurgere de informatii din istorie
Foto: Ziare.com

Dezvaluirile unui grup de institutii de presa din toata lumea, publicate incepand de duminica sub numele de Panama Papers, reprezinta cea mai mare scurgere de informatii financiare din istorie.

Sute de politicieni, oameni de afaceri, sportivi, celebritati, precum si retele infractionale se numara printre beneficiarii unor conturi offshore, in care isi ascund averile sau ocolesc astfel plata taxelor, cu ajutorul firmei panameze de avocatura Mossack Fonseca.

Panama Papers: Ce trebuie sa stii despre cea mai mare scurgere de informatii din istorie

Documentele au ridicat semne de intrebare cu privire la coruptia din sistemul financiar mondial, insa multe dintre numele enumerate au negat cu putere ca ar fi incalcat vreo lege. New York Times prezinta cateva lucruri bine de stiut despre dezvaluirile anchetei jurnalistice uriase.

Ce sunt "Panama Papers"?

Panama Papers sunt 11,5 milioane de documente, sau 2,6 terabiti de informatii, furnizate de o sursa anonima unei publicatii ...citeste mai departe despre "Panama Papers: Revolta, anchete si acuzatii dupa cea mai mare scurgere de informatii din istorie" pe Ziare.com

#lucruri de stiut Panama Papers, #lucruri importante Panama Papers, #informatii Panama Papers, #ce este Panama Papers, #politicieni implicati Panama Papers , #Stiri International