Palestinienii vor la Haga - Israelul umbla la robinetul cu bani

Duminica, 04 Ianuarie 2015, ora 09:16
1105 citiri
Palestinienii vor la Haga - Israelul umbla la robinetul cu bani

Israelul a decis sambata sa inghete transferul a peste 100 milioane de euro reprezentand taxe colectate in contul Autoritatii Palestiniene, ca riposta la solicitarea palestinienilor de aderare la Curtea Penala Internationala (CPI) si la alte agentii internationale, a declarat sambata un oficial israelian, relateaza AFP si Reuters.

Oficialul a spus ca premierul israelian Benjamin Netanyahu a decis, in consultare cu ministrii din cabinetul sau, sa inghete transferul lunar a 500 de milioane de shekeli (106 milioane de euro), pe care palestinienii se bazeaza pentru buna functionare a guvernului si pentru plata salariilor functionarilor.

In replica, un responsabil palestinian a declarat ca decizia Israelului de inghetare a transferului celor peste 100 de milioane de euro este "o crima de razboi".

Este prima masura de raspuns din partea Israelului la o zi dupa depunerea oficiala la ONU a solicitarii Autoritatii Palestiniene de aderare la Tribunalul cu sediul la Haga, cu scopul ...citeste mai departe despre "Palestinienii vor la Haga - Israelul umbla la robinetul cu bani" pe Ziare.com

#Israel sanctiuni Palestina, #palestinieni aderare curtea penala , #Stiri International