Palestinienii critica anuntul premierului Dancila privind mutarea ambasadei la Ierusalim si cer UE sa intervina

Duminica, 24 Martie 2019, ora 19:33
787 citiri
Palestinienii critica anuntul premierului Dancila privind mutarea ambasadei la Ierusalim si cer UE sa intervina
Foto: Facebook Saeb Erakat

Negociatorul palestinian Saeb Erakat a comentat pe Twitter anuntul Romaniei privind mutarea ambasadei la Ierusalim, calificand-o drept o incalcare flagranta a drepturilor palestiniene, a dreptului international si a rezolutiilor ONU si solicitand interventia Uniunii Europene.

"O incalcare flagranta a drepturilor palestiniene, a dreptului international si a rezolutiilor ONU. Contribuie doar la eliminarea solutiei celor doua state, singura modalitate de a instaura pacea si stabilitatea in regiune", afirma Erakat intr-o postare pe Facebook.

"Cerem UE sa actioneze in privinta acestei decizii, care incalca politici europene consacrate. Vom discuta acest subiect in cadrul Ligii Arabe si al Organizatiei de Cooperare Islamice", adauga el.

Premierul Viorica Dancila a anuntat duminca, la Conferinta Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice mutarea ambasadei Romaniei in Israel la Ierusalim.

"Sunt incantata sa anunt astazi, in fata audientei AIPAC, ca dupa finalizarea analizei de catre toti actorii constitutionali implicati in procesul decizional din tara mea si in deplin consens, eu, ca prim-ministru al Romaniei si Guvernul pe care il conduc, vom muta ambasada Romaniei la Ierusalim, capitala Israelului", a declarat Viorica Dancila in aplauzele salii. ...citeste mai departe despre "Palestinienii critica anuntul premierului Dancila privind mutarea ambasadei la Ierusalim si cer UE sa intervina" pe Ziare.com

#Palestina reactie Dancila ambasada Ierusalim , #Stiri International