Pace in Ucraina? Toata lumea isi retrage armele grele

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 20:17
915 citiri
Pace in Ucraina? Toata lumea isi retrage armele grele
Foto: Ziare.com

Armata ucraineana si fortele separatiste proruse au anuntat marti ca au inceput retragerea tancurilor si a altor arme grele din regiunea Donetk, dupa ce au finalizat acest proces in regiunea vecina Lugansk.

"Am inceput astazi (marti) retragerea de tancuri, de tunuri cu calibru de cel putin 100 mm si de mortiere pana la 120 mm", a anuntat Leonid Matiuhin, un purtator de cuvant al armatei ucrainene, informeaza agentia de presa AFP.

Retragerea a inceput in zona Debaltevo, nod strategic ce leaga capitalele regiunilor separatiste Donetk si Lugansk si care a fost scena unor lupte sangeroase inainte de a trece sub controlul rebelilor prorusi, in februarie, a precizat acesta.

Un inalt responsabil al regiunii separatiste Donetk, Eduard Basurin, a confirmat la randul sau, pentru AFP, ca "retragerea a inceput la Debaltevo".

Miercuri, rebelii isi vor retrage tancurile de langa Novoazovsk, oras pe ...citeste mai departe despre "Pace in Ucraina? Toata lumea isi retrage armele grele" pe Ziare.com

#Kiev retragere arme Ucraina, #forte proruse retragere arme Ucraina, #separatisti prorusi retragere Ucraina , #Stiri International